Mokslininkai įspėja – kavos gėrimas gali sukelti klimato griūtį

Švedijos radijas pranešime įspėja, kad šiandieninė kavos pertraukėlė (arba pertraukėlės) gali būti pagrindinė klimato kaitos kaltininkė.

Stokholmo universiteto mokslininkai, tiriantys Švedijos kavos gėrimo kultūros poveikį klimatui, skelbia pavojaus signalą. Jie tvirtina, kad klimato požiūriu kavos pertraukėlė yra beveik tokia pat žalinga kaip raudona mėsa.

– Kavos gėrimas taip romantizuojamas, kad atsisakome kalbėti apie jo trūkumus, – valstybiniam radijui sakė Stokholmo universiteto Atsparumo centro tyrėja Anė Šarlotė Bungė (Anne Charlotte Bunge).

Jos teigimu, vengdami tam tikrų produktų, valandėlę kavos gėrimui galite paversti daug draugiškesne aplinkai.

– Kavai auginti reikia labai daug žemės. Vertinant kavos gamybos poveikį klimatui, jis yra iš karto po raudonos mėsos.

Švedai, per dieną išgeriantys vidutiniškai po tris puodelius kavos, yra viena iš daugiausiai kavos geriančių tautų pasaulyje. Vienas iš siūlomų sprendimų galėtų būti laboratorijoje pagaminta kava arba ne iš kakavos pupelių pagamintas šokoladas.

Šaltinis: samnytt.nu

3 8 balsų
Straipsnio įvertinimas
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
39 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
39
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Scroll to Top