2013 metų citatos

„Nejau taip bijome to žodžio, kad pradėjome kovoti su vaikais?“

Klausė Antanas Terleckas, disidentas ir politinis kalinys, Laisvės lygos vienas įkūrėjų ir ilgametis vadovas, šių metų Laisvės premijos laureatas iškilmingame Sausio 13-osios posėdyje kalbėdamas apie Lietuvos valstybės vardu keliamas bylas vaikams už kreida užrašytą šūkį „Tiesos“.

„Į Lietuvą sugrįžo teisybė“

Neslėpė džiaugsmo Vilniaus universiteto Psichiatrijos klinikos profesorius, vaikų ir paauglių psichiatras, Žmogaus teisių stebėjimo instituto valdybos pirmininkas dr. Dainius Pūras, paklaustas, kaip vertina Audriaus Cinino vadovautos kolegijos sprendimą vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje ir jo paaiškinimą, kad vaiko atmintis ištrinta ir nėra prasmės jo apklausti.

„Etika ir moralė – ne šio pasaulio dimensijos.“

Vitas Vasiliauskas, Lietuvos banko valdybos pirmininkas, vasario 19-ąją komentuodamas laikinojo „Ūkio banko“ bankroto administratoriaus paskyrimo etiškumo klausimą taip paaiškino savo pasirinkimo motyvus.

„Žmonės negali jaustis saugūs, nežinodami, kas vyksta valstybėje“

Taip Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė konstatavo savo ketvirtajame metiniame pranešime.

„Aš galvojau, kad po Garliavos istorijos mūsų žmonės pasimokė. Bet pasirodo, ne.“

Kęstutis Lančinskas, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas, vasario 25-ąją vienoje televizijos laidoje, kurioje buvo kritikuojama policijos veikla, nesugebėjo nuslėpti savo, atrodo, nuoširdžios nuostabos.

„Esu nepartinė ir apolitiška, man nesvarbu, kokios politinės jėgos sudaro vyriausybę.“

Viename interviu prisipažino Dalia Grybauskaitė, Respublikos prezidentė, pirmoji Lietuvos politikė. Tiesa, kai ji taip kalbėjo, iki Seimo rinkimų dar buvo likęs pusmetis.

„Garliavoje vaiko atžvilgiu panaudota jėga, bet prieš vaiką nebuvo pavartota nei fizinė, nei psichologinė prievarta.“

Taip savo neskundžiamojoje nutartyje nusprendė Klaipėdos apygardos teismas, sugebėjęs tik jam vienam suprantamu būdu nustatyti, kad prieš vaiką buvo panaudota jėga, bet ne prievarta.

„Mums Kusaitė žinoma nuo 13 metų.“

Šįkart Dainius Dabašinskas, buvęs VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas, apie VSD rūpestį vaikais buvo atviras.

„Tvora nėra nuosavybė.“

Premjeras Algirdas Butkevičius taip apibūdino partijos draugo Ričardo Malinausko tvorą, kuria šis apsitvėrė pasigrobtą žemę Druskininkuose.

„Jūs labai pabrėžinėjate Tauta, Tauta, Tauta… Nereikia kai ko fetišizuoti. Yra, mes matome, grupė žmonių, kurie labai drąsiai kalba Tautos vardu. Mes kažkada manėme, kad Tauta nori laisvės, nori demokratijos ir tikrai niekada nerinks komunistų. Ji rinko komunistus, ir ne vieną kartą.“

Tokiais žodžiais buvęs Sąjūdžio lyderis ir pirmasis atkurtos Lietuvos valstybės vadovas ragino nesureikšminti tautos, nes ji balsavusi už komunistus.

Kviečiame Tiesos.lt skaitytojus papildyti 2013-ųjų metų citatas Jums labiausiai įsiminusiomis.

Nuotraukos – Sauliaus Venckaus, Šarūno Mažeikos, lb.lt, Karolio Kavolėlio, Olgos Posaškovos, Juliaus Kalinsko.

0 0 balsų
Straipsnio įvertinimas
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
10 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
10
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x
Scroll to Top